"Εκδηλώσεις ημερολογίου"

Back-to-Business Dinner - 18 October 2021 @Grande Bretagne Hotel
"Δευτέρα" 18 "Οκτωβρίου" 2021, 19:30

BHCC 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O νέος Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα Matthew Lodge και ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στο “Back-to-Business Dinner” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Αθήνα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021. Για ακόμη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 18 Οκτωβρίου 2021, το καθιερωμένο επίσημο δείπνο “Back-to-Business” που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με Κεντρικό Ομιλητή τον νέο Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Matthew Lodge. Ήταν μια ευκαιρία για το Επιμελητήριο και τα Μέλη του να καλωσορίσουν το νέο Βρετανό Πρέσβη, με τη δέσμευση ότι το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών, με σκοπό την περαιτέρω ισχυροποίηση των επιχειρηματικών διμερών σχέσεων.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων της βραδιάς ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, υψηλόβαθμα στελέχη των σημαντικότερων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και πλήθος Μελών του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, που μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα αντάλλαξαν απόψεις και γνώρισαν τον νέο Βρετανό Πρέσβη.

Επίτιμος Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τη βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό της η κυρία Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου. Η Ελληνίδα Πρόεδρος τόνισε την μέγιστη προσπάθεια της χώρας μας να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία και να μπει επιτυχώς σε πορεία ανάκαμψης, κάνοντας ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά και στις διεθνείς πολυεπίπεδες προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αλλαγής του οικονομικού και επιχειρηματικού μοντέλου της και τη δημιουργία ενός φιλικότερου στην επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τα κριτήρια ESG, τη συνεχή εκπαίδευση για την απόκτηση των απαιτούμενων δεξιοτήτων, αλλά και την σωστή εταιρική διακυβέρνηση και το diversity. Αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και συντείνουν ιδιαίτερα στην προσέλκυση περισσότερων στρατηγικών διεθνών επενδυτών.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών για την περαιτέρω ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων. Αναγνώρισε τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εφαρμογή του νέου Trade and Cooperation Agreement που υπεγράφη στο τέλος του 2020 και παρότρυνε όλα τα μέρη να συνεργαστούν προς την επίλυσή τους, αλλά και στη διαμόρφωση ενός στρατηγικού πλαισίου που θα οδηγήσει στη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου της χώρας και την ενίσχυση του brand name της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στην κεντρική του ομιλία, ο Βρετανός Πρέσβης Matthew Lodge, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πολύ που είμαι απόψε εδώ, στο καθιερωμένο δείπνο “Back-to-Business” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – ειδικά επειδή είναι μια από τις πρώτες εκδηλώσεις που γίνονται δια ζώσης από την έναρξη της πανδημίας.  Η ισχυρή στήριξη και η αισιοδοξία των μελών του Επιμελητηρίου με κάνει να πιστεύω σε όσα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί μέσα από την κοινή μας προσπάθεια να ενισχύσουμε τους οικονομικούς, εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Ως νέο-αφιχθείς Πρέσβης, βλέπω τη συναρπαστική δυναμική για την περαιτέρω καλλιέργεια της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας – μια σχέση που δεν έχει μόνο μακρά και θετική ιστορία, αλλά προσφέρει επίσης τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το BHCC, με την ελληνική κυβέρνηση και με την επιχειρηματική κοινότητα, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα αυτή η δυναμική».

Ακολούθησε ο Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κύριος Κέννυ Ευαγγέλου, ο οποίος με την σειρά του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ο Βρετανός Πρόεδρος υπογράμμισε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για τις Βρετανικές επιχειρήσεις και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, είτε μέσω της παροχής αγαθών και υπηρεσιών είτε μέσω απευθείας επενδύσεων. Ιδιαίτερα σε κλάδους όπως η Ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές, υποδομές), ο Τουρισμός και το Real Estate (ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων, τουριστικά θέρετρα με κατοικίες, καινούργιες μορφές τουρισμού όπως wellness, eco, medical), των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (start-ups, venture capital, data centers, μικρό-δορυφόροι), Φαρμακευτικά Προϊόντα και R&D, Logistics, Ναυτιλία,  Τρόφιμα και Αγροτικά Προϊόντα.

Ο κ. Κέννυ Ευαγγέλου αναφέρθηκε, επίσης, στις νέες επενδυτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια το Ταμείο Ανάκαμψης, για μια πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας και παρότρυνε την Κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, καθώς και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος ώστε οι ξένες εταιρίες και επενδυτές να έχουν κίνητρα για να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα εργάζεται για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση των ελληνο-βρετανικών σχέσεων στους τομείς των επενδύσεων και του εμπορίου καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αποδειχθεί win win situation για τις δύο χώρες στη μετά Brexit εποχή», επισήμανε ο Επίτιμος Προσκεκλημένος, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του.

Τονίζοντας τις παραδοσιακά άριστες σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις συναντήσεις που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του και επιχειρηματίες και ανέδειξε τις σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σήμερα με έμφαση στους τομείς του real estate, του τουρισμού, της έρευνας και καινοτομίας (ανάπτυξη R & D centers), των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των startups, των logistics, της ναυπηγικής και γενικότερα της βιομηχανίας.

Ταυτόχρονα, επαναβεβαίωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί θετικά στην μεγάλη πρόκληση να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ιστορίας της αποτελούμενο από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών».

 

B2B1

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge, η Άννα Καλλιάνη - Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ο Κέννυ Ευαγγέλου – Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

1634657234381

 Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κέννυ Ευαγγέλου – Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και η Άννα Καλλιάνη - Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

1634657235590

Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge στο βήμα

1634657237480

 Άννα Καλλιάνη - Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και Κέννυ Ευαγγέλου – Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου 

Την εκδήλωση υποστήριξαν με τις χορηγίες τους οι εταιρίες: 

Coca-Cola Τρία Έψιλον, ENERGEAN, LAMDA DEVELOPMENT (Platinum Sponsors)

Edenred, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, GLAXOSMITHKLINE, Vodafone Ελλάδος  (Gold Sponsors)

ADUS, AS network, Astra Zeneca, ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΠΕΤΕΡ ΦΙΟΥΤΣΕΡ ΙΚΕ, HSBC   

Ελλάδας, PWC Ελλάδος, RECO EXPORTS, Sunlight εταιρεία του Ομίλου Ολύμπια (Supporters)

To Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την ευγενική προσφορά του Aperol Spritz και την Κτήμα Αβαντίς/Avantis Estate για την ευγενική υποστήριξη με την παροχή των πολύ γευστικών κρασιών της βραδιάς.

Sponsors B2B 2021

FaLang translation system by Faboba