PRESS RELEASE: BHCC | Business Luncheon in honour of the GSCC | 24 April 2024

 BHCC 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Επίσημη εκδήλωση προς τιμήν του Greek Shipping Cooperation Committee από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

 

Αθήνα, 26 Απριλίου 2024. Σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα την Τετάρτη 24 Απριλίου, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε το Greek Shipping Cooperation Committee (Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου), για την μακρόχρονη παρουσία και συνεισφορά του στην ενδυνάμωση και προώθηση των ελληνοβρετανικών ναυτιλιακών σχέσεων, που μετρούν πολλά χρόνια παράλληλης και συνεργατικής πορείας.

Στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, συμμετείχαν παραθέτοντας ομιλίες ο Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός, Πρόεδρος του Greek Shipping Cooperation Committee. Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, σημαινόντων Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών από τον κλάδο της ναυτιλίας, πλήθους Μελών του Greek Shipping Cooperation Committee, του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και άλλων θεσμικών φορέων, υψηλόβαθμων στελεχών από σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, καθώς και εκπροσώπων του τύπου.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες η Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο του Greek Shipping Cooperation Committee όσον αφορά στη διασύνδεση Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου στη ναυτιλία, τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύουμε την ιστορία μας, μεταδίδοντας στις νέες γενιές πρότυπα. Επισήμανε δε ότι, η κοινωνία δεν αναγνωρίζει το εύρος της παγκόσμιας συνεισφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία, καθώς και το εύρος του πολυσχιδούς κοινωνικού και πολιτιστικού έργου των μελών της. Συνεχίζοντας την ομιλία της, έκανε αναφορά στις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας, ως αποτέλεσμα και της πολιτικής των δύο χωρών, σε τομείς όπως οι ναυτιλιακές επενδύσεις, η μετάβαση στην πράσινη οικονομία, τα οικοσυστήματα καινοτομίας, η διαχείριση κινδύνων. Κλείνοντας, υπογράμμισε την πρόθεση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με τα μέλη του.  

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Matthew Lodge, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Οι δύο χώρες μας μοιράζονται μια περήφανη ναυτική ιστορία και παράδοση, η οποία αντανακλάται και στην πρόσφατη εκλογή τους στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΙΜΟ, ένα γεγονός ορόσημο για το οποίο είμαι βαθύτατα περήφανος. Και όπως παραδοσιακά βασιστήκαμε στην κληρονομιά μας για να δημιουργήσουμε μια στενή εταιρική σχέση στη διεθνή σκηνή, ας ενωθούμε και πάλι αξιοποιώντας τις δυνάμεις μας για να χαράξουμε μια πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον ευημερίας στη ναυτιλία και στο παγκόσμιο εμπόριο».

Στη συνέχεια, ο Βρετανός Πρέσβης κάλεσε στο βήμα τον Χρήστο Στυλιανίδη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε: «Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζουν μαζί, σε αγαστή συνεργασία, τόσο για την επίτευξη της πράσινης μετάβασης όσο και για την ανάπτυξη – σχεδιασμό – ριζοσπαστικών αλλά και ρεαλιστικών πολιτικών».

Το σημαντικό έργο του Greek Shipping Cooperation Committee προλόγισε ο Μάνος Λορέντζος, Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Seascope και επισήμανε: «Δύσκολα θα βρει κάποιος αναζητώντας στο διαδίκτυο αναλυτικές ιστορικές αναδρομές για την Επιτροπή, γεγονός όχι συνηθισμένο για έναν Οργανισμό που θα κλείσει σύντομα τα 90 χρόνια δραστηριοποίησής του. Αντιθέτως, θα βρει πληθώρα αναλύσεων του ίδιου του Committee για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν κατά καιρούς την ελληνική αλλά και την παγκόσμια ναυτιλία. Φυσικά, έχοντας την βάση του στο Λονδίνο, έχει το πλεονέκτημα να είναι κοντά και να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με όλους τους σημαντικούς ναυτιλιακούς φορείς και οργανισμούς. Αποτελεί δε, παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας σε έναν κλάδο όπου πρωτοστατεί η ατομική πρωτοβουλία».

Ακολούθησε η ομιλία του Χαράλαμπου Γ. Φαφαλιού, Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, ο οποίος ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Οργανισμό μας, το Greek Shipping Cooperation Committee, να επιβραβεύεται από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Μετά από 90 ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησης της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ειδικότερα στο Λονδίνο, το Committee έχει κινηθεί πολύ ευέλικτα μέσα στον χρόνο κατά τις ανάγκες των μελών του και βλέποντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Ξεκινώντας το 1935 ως Greek Shipping Stabilization Committee, ήταν και είναι ο ρόλος του Greek Shipping Cooperation Committee σε στενή συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών να ακούσει, να συμβουλεύσει και να προτείνει λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Αυτή η δυναμική προοπτική, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον με τη βοήθεια ενός πολύ εξειδικευμένου Διοικητικού Συμβουλίου και μιας ενεργής Γραμματείας».

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι Πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη και Κέννυ Ευαγγέλου και ο Έλληνας Αντιπρόεδρος Μάνος Λορέντζος, απέδωσαν τιμητικό βραβείο στο Greek Shipping Cooperation Committee για το έργο που επιτελεί ανελλιπώς τα τελευταία σχεδόν 90 έτη και την πολύτιμη συνεισφορά του στην ενδυνάμωση και προώθηση των ελληνοβρετανικών ναυτιλιακών σχέσεων. Το βραβείο παρέλαβε ο Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός, Πρόεδρος του Greek Shipping Cooperation Committee.

 

Τo Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες:

PLATINUM SPONSOR: LAMDA DEVELOPMENT

GOLD SPONSORS: BERY MARITIME INC, HOWDEN HELLAS, KATRADIS MARINE ROPES, SEASCOPE, VERTICAL SOLUTIONS, WE Architectural Tank

BHCC SUPPORTERS: ACCOUNTING SOLUTIONS, AEGEAN AIRLINES, KLC LAW FIRM, PwC GREECE

Photo Gallery: εδώ

Agenda: εδώ

Photo Credits: Studio Kominis - https://www.instagram.com/nkom2000/

 

BHCC GSCC1

Άννα Καλλιάνη - Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Matthew Lodge - Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός – Πρόεδρος του Greek Shipping Cooperation Committee, Κέννυ Ευαγγέλου - Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάνος Λορέντζος -  Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Seascope 

 

BHCC GSCC2

Μάνος Λορέντζος -  Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Seascope, Matthew Lodge - Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Εβίτα Σουρή – Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Άννα Καλλιάνη - Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Στυλιανίδης – Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Κέννυ Ευαγγέλου - Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

  

BHCC GSCC3

Matthew Lodge - Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Χαράλαμπος Γ. Φαφαλιός – Πρόεδρος του Greek Shipping Cooperation Committee, Άννα Καλλιάνη - Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Στυλιανίδης – Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Μάνος Λορέντζος -  Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Seascope, Κέννυ Ευαγγέλου - Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

 

 

footer1footer2

FaLang translation system by Faboba