New Year’s Reception by the British Embassy and the British Hellenic Chamber of Commerce: Press Release

be                                                              BHCC 2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση από τη Βρετανική Πρεσβεία και το

Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο

 

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2023. Στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια κοινή δεξίωση για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και θεσμικών φορέων, πλήθος μελών του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής και βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα Matthew Lodge τόνισε, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια ομιλία του: «Η σημαντική αύξηση του διμερούς εμπορίου το 2022 αντανακλά την δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την ανάκαμψή της μετά την πανδημία. Είναι, ταυτόχρονα, δηλωτική των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών μας αλλά και της αγάπης που τρέφουν οι Βρετανοί για την Ελλάδα – αρκεί κανείς να σκεφτεί τον αριθμό ρεκόρ Βρετανών τουριστών που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους το περασμένο καλοκαίρι. Σε συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και όλα τα μέλη του, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια και το επόμενο έτος, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους εμπορικούς και επενδυτικούς μας δεσμούς και την ευρύτερη εταιρική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας».

Τις ευχές της για το 2023 μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες η Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, η οποία επισήμανε το αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη σημαντική επέκταση ελληνικών εταιρειών προς αυτό σε αρκετούς κλάδους, τις  ισχυρές αντιστάσεις των εξαγωγών της χώρας μας παρά το ευμετάβλητο περιβάλλον, καθώς και  την εντυπωσιακή ανάκαμψη του τουρισμού από το Ηνωμένο Βασίλειο που ξεπέρασε ιστορικά ρεκόρ. Συνεχίζοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στα περιθώρια ισχυρότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τη σημαντική συνδρομή του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμη για την Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει το πολυεπίπεδο μεταρρυθμιστικό της έργο, τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου προς την ψηφιοποίηση και την πράσινη οικονομία, προσελκύοντας ακόμη περισσότερες επενδύσεις και δημιουργώντας ισχυρότερες αναπτυξιακές προοπτικές, προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης. Στην ομιλία του ανέφερε ότι παρά τις γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η Ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία το 2023 και μετά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Επιμελητήριο σχεδιάζει να διοργανώσει ή να στηρίξει μια σειρά εκδηλώσεων, όπως κάνει κάθε έτος, ώστε να παρέχει στα μέλη του χρήσιμες πληροφορίες για επενδυτικές ευκαιρίες και εμπορικές συνεργασίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων (π.χ. ενέργεια, ναυτιλία, καινοτομία και τεχνολογία, ακίνητα, τουρισμός και φιλοξενία, τρόφιμα και ποτά) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα μηνύματά τους για τις προοπτικές και προκλήσεις της αγοράς, καθώς και ευχές για τη νέα χρονιά απηύθυναν από τη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, υψηλόβαθμα στελέχη της LAMDA DEVELOPMENT, της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, επίσημου εισαγωγέα της JAGUAR LAND ROVER στην Ελλάδα και της ΒΙΑΝΕΞ, επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην ετήσια κοινή εκδήλωση ως Πλατινένιοι Χορηγοί.

Στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης δεξίωσης, ο Βρετανός Πρέσβης και οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου προχώρησαν στην παραδοσιακή κοπή της πίτας, την οποία συνόδευσαν, για μια ακόμη χρονιά, εξαιρετικά δώρα που ευγενικά προσέφεραν οι χορηγοί της εκδήλωσης.

 

Τo Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες:

PLATINUM SPONSORS: LAMDA DEVELOPMENT S.A., PETROS PETROPOULOS AEBE | OFFICIAL IMPORTER OF JAGUAR LAND ROVER IN GREECE, VIANEX S.A.

GOLD SPONSORS: AXIES | THE CBRE AFFILIATE FOR GREECE AND CYPRUS, ENERGEAN, OCTANE MANAGEMENT CONSULTANTS, PwC GREECE, SARDELAS PETSA LAW FIRM, VERTICAL SOLUTIONS

SILVER SPONSORS: AEGEAN AIRLINES, ATHENS CAPITAL HOTEL – MGallery COLLECTION, NJV ATHENS PLAZA HOTEL

SUPPORTERS: AS NETWORK, KLC LAW FIRM

Φωτογραφικό υλικό: εδώ.

 

PSK 3085ar 

Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

 

PSK 2996ar

 Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

 

PSK 3011al

 Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

 

 

 

banner

 

FaLang translation system by Faboba